16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Zapékané kotlety s jablky a sýrem

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 4 ks
sádlo 2 lžíce
cibule 2 ks
jablka 3 ks
strouhaný sýr 100 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Plátky kotlet osolíme, posypeme grilovacím kořením. Necháme hodinu odležet.
Na pánev dáme rozpálit sádlo a kotlety z každé strany asi 5 minut opečeme. Přendáme je na talíř a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na proužky. Orestovanou cibuli přendáme do zapékací mísy a na ni položíme osmažené kotlety. V pánvi, kde jsme restovali cibuli osmažíme oloupaná a na kousky nakrájená jablíčka. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu tuku. Jablíčka i s výpekem dáme na kotlety a zasypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.


 


RECEPTY

Indická fazolová polévka

Postup: Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na medu s vůní rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehna opláchneme, osolíme, okořeníme rozmarýnem a hrubě mletým pepřem... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Sandokanovy oči

Postup: Připravíme si tři náplně:Bílá náplň:1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé zelí do skleniček

Postup: Hlávku zelí zbavíme nepěkných listů, rozpůlíme , vyřízneme košťál a nakrouháme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....